Over mij

Hoi! Ik ben Susanne Geuze (1991), tekstschrijver en freelance journalist.

Ik ben opgeleid in Nijmegen als parlementair historica. Sinds 2014 werk ik als journalist voor onder meer de Volkskrant, NU.nl, Algemeen Dagblad en Radboud Magazine. Als echte allrounder schrijf ik over tal van onderwerpen. Van uitgaansgeweld, vluchtelingen en de Teevendeal tot digitale nomaden, traineeships en kunstmatige intelligentie. Blader eens door mijn portfolio!

Naast mijn freelancewerk behoor ik tot het vaste team van Einder, het leukste communicatiebureau van Nijmegen en omstreken. Ik en mijn collega’s – een hecht team van schrijvers, vormgevers en adviseurs – werken veel samen met zorgorganisaties, woningcorporaties en andere maatschappelijke instellingen.

*

Tijdens mijn studie geschiedenis (2009-2014) was ik onderzoeksassistent bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, deel van de Radboud Universiteit. Ik schreef er mee aan wetenschappelijke publicaties, waaronder een standaardwerk over het kabinet-De Jong (1967-1971). Ook schreef ik een artikel over Verantwoordingsdag in het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2014.

Daarvóór leerde ik vroeg opstaan en uren maken in de bakkerij en op de kaasafdeling van Albert Heijn. Prima bijbaantje. En o ja, zoals veel jonge meiden werkte ik ook nog een tijdje bij een koffietentje. Misschien geen bijzonder werk, maar ik ontwikkelde er wél een liefde voor lekker eten. Wilt u daar meer over weten, kijk gerust op mijn (persoonlijke) kookblog EAT.suushi.nl.

Op aanvraag stuur ik u graag mijn curriculum vitae toe.