Portfolio

Hier vindt u een selectie van mijn schrijfwerk. Klik op de links in het uitklapmenu om meer voorbeelden te zien.

Top-10 journalistiek werk

 1. ‘De waarheid in wrakstukken’, reconstructie over vlucht MH17 met twee Amerikaanse experts aan het woord. De Volkskrant, januari 2015.
  .
 2. ‘Onmogelijk die regels, ik stop ermee’. Interview met concertpianist Harimada Kusuma, die zijn jarenlange strijd om een verblijfsvergunning opgeeft en terugkeert naar Indonesië.
  .
 3. ‘Het is lang niet altijd de schuld van Brussel’, analyse over de rol van de Tweede Kamer in het Europese besluitvormingsproces. De Volkskrant, mei 2014.
  .
 4. ‘Het asielspook waart door het land’, analyse over de criminalisering van asielzoekers in Nederland: op zoek naar de feiten. De Volkskrant, september 2015.
  .
 5. ‘De babbel van Ard is ineens een probleem’, analyse rond de vraag: waarom struikelt minister Van der Steur toch steeds weer over affaires? Algemeen Dagblad, januari 2016.
  .
 6. Het geheim van Enschede. Reportage: op pad met de nachtploeg van de politie. De Volkskrant, oktober 2015.
  .

Wetenschappelijke publicaties

 • ‘Wat zijn de beloftes van gehaktdag waard? 15 jaar Verantwoordingsdag in de Tweede Kamer.’ Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2014.
 • Paragrafen ‘De kwestie-Biafra’ en ‘de Kamer in statistieken’, in Polarisatie en hoogconjunctuur. Het kabinet-De Jong, 1967-1971 (onder redactie van Carla van Baalen en Johan van Merrienboer)
 • XX. Samen met Wim van Meurs en Hilde Reiding. In Tijdschrift voor Geschiedenis 3, 2015.