Wie ben ik?

Dus u wilt meer weten over de schrijver achter de teksten.

Aangenaam: Susanne Geuze, 25 jaar, opgeleid in Nijmegen als parlementair historica. Sinds 2014 werk ik fulltime als journalist en tekstschrijver.

Vanaf juli 2016 ben ik in dienst bij Einder Communicatie; daarnaast werk ik als economieredacteur voor NU.nl. Ook schrijf ik zo nu en dan voor de Volkskrant, de plek waar ik mijn journalistieke carrière begon.

Zoals u kunt zien, schrijf ik over allerlei onderwerpen – van ‘hard nieuws’ over politie, justitie en vluchtelingen tot interviews met mensen over hun leven. Ik ben goed in het schrijven van heldere nieuwsberichten en maak graag analyses, maar liever nog ga ik op pad voor een lekkere reportage of een indringend, menselijk verhaal.

Tijdens mijn studie was ik onderzoeksassistent bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, deel van de Radboud Universiteit. Ik schreef er mee aan wetenschappelijke publicaties, waaronder een standaardwerk over het kabinet-De Jong (1967-1971). Zelf schreef ik een artikel over Verantwoordingsdag in het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2014.

Daarvóór leerde ik vroeg opstaan en uren maken in de bakkerij en op de kaasafdeling van Albert Heijn. Prima bijbaantje. En o ja, zoals veel jonge meiden werkte ik ook nog een tijdje bij een koffietentje. Misschien geen bijzonder werk, maar ik ontwikkelde er wél een liefde voor lekker eten. Wilt u daar meer over weten, kijk gerust op mijn (persoonlijke) kookblog EAT.suushi.nl.

Op aanvraag stuur ik u graag mijn curriculum vitae toe.

Geef een antwoord